انبارلویی: مردم مطالباتشان را در قامت امام (ره) دیدند/ اختلاف سلیقه نباید مخلّ «همبستگی» باشد

انبارلویی: مردم مطالباتشان را در قامت امام (ره) دیدند/ اختلاف سلیقه نباید مخلّ «همبستگی» باشد

محمدکاظم انبارلویی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، به جماران گفت: اصلا انقلاب بدون اندیشه امام معنا ندارد. به قول رهبری، این انقلاب بی نام امام خمینی(ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست. ما اگر از مبانی امام که غرب ستیزی، آمریکاستیزی و ظلم ستیزی است فاصله بگیریم، چیزی از انقلاب باقی نمی ماند؛ هویت و مشروعیت انقلاب ما این است که مو به مو مبانی و رهنمودهای امام در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حتما حفظ شود.

به گزارش تازوما، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه اختلاف سلیقه ها و اختلاف دیدگاه ها نباید مخلّ «همبستگی ملی» شود، گفت: ما یک نظام مردمی هستیم که ساخت و بافت اجزای حکومت را هم مردم انتخاب می کنند. در طول این چهار دهه بیش از  40 مرتبه مردم ما پای صندوق های رای رفته اند و مسیولین خود را برگزیده اند. این مسیولین خدمات و در عین حال اشتباهاتی داشته اند. خدمات آنها به «ثبات در نظام جمهوری اسلامی» بر می گردد. دولت های گذشته که از انواع گرایش ها و سلیقه های سیاسی به وجود آمدند و مردم آنها را انتخاب کردند و ما نباید در انتخاب مردم تردید کنیم اما می توانیم در صحت عملکرد انتخاب شوندگان تردید داشته باشیم؛ و اشتباهات و خطاهای آنها را به پای «جمهوری اسلامی» نگذاریم و به عنوان یک تجربه تاریخی نگاه کنیم.

مشروح گفت وگوی جماران با محمدکاظم انبارلویی را در ادامه می خوانید:

اگر امروز به افکار، اندیشه و سیره امام خمینی(ره) توجه داشته باشیم، چقدر می تواند به حل مشکلات سیاسی و اجتماعی امروز کشور ما کمک کند؟

مبانی امام مشخص است. امام بنیانگذار یک حکومت الهی در ایران است که جزء مطالبات اصلی ملت ایران بوده است. ملت ایران یک ملت مسلمان هستند و همواره این مطالبه را داشته اند که حاکمان ما هم مسلمان و متعبد باشند. لذا امام با نظریه ولایت فقیه به این مطالبه مردم پاسخ داد. چون مردم می گفتند حاکمان ما باید شبیه ترین انسان ها به پیامبر اکرم(ص) و ایمه معصومین(ع) باشند؛ لذا مطالبات خودشان را در قامت امام خمینی(ره) و بیانات روشنگرانه ایشان در ارتباط با نظام اسلامی دیدند.

دستاورد امام برای یک فلسفه سیاسی جدید که متفاوت با نظام های کنونی باشد، تیوری «ولایت فقیه» است. امام فرمود اگر به ولایت فقیه متمسک شوید، کشور دیگر دچار دیکتاتوری نمی شود. بنابراین اولین اصل همبستگی ما، التزام عملی به ولایت فقیه و بالاتر از آن التزام به قانون اساسی است. قانون اساسی میثاق ملی است و تمام اختلافات و مسایل را می توانیم با تمسک به اصول قانون اساسی حل کنیم.

یک بار مردم به تدوین کنندگان قانون اساسی رای دادند و پس از تدوین هم به خود قانون اساسی رای مثبت دادند. بنابراین قانون اساسی فصل مشترک مطالبات و خواسته های مردم است و اگر ما در اختلافات به آن رجوع کنیم، می توانیم مشکلات خودمان را حل کنیم.

اختلاف سلیقه ها و اختلاف دیدگاه ها نباید مخلّ «همبستگی ملی» شود

اختلاف سلیقه ها و اختلاف دیدگاه ها نباید مخلّ «همبستگی ملی» شود. ما باید بدانیم که در وسط معرکه یک جنگ نرم و سخت از سوی آمریکا و قدرت های جهانی هستیم. آنها امام و رهبری را مسبب نابودی منافع خودشان در ایران می دانند و لذا هیچ گاه حاضر نشده اند ما را به رسمیت بشناسند. اوایل انقلاب ما را گرفتار نبردهای سخت داخلی و خارجی کردند که خوشبختانه ملت ایران در هر دو عرصه سرافراز بیرون آمدند و بیش از 40 سال است که یک دولت سر پا را اداره می کنند.

بعد از آن آمریکا به نبرد نرم روی آورد و در اغتشاشات 78 ،88، 98 و سال گذشته به وسیله ارتباط با عناصر وابسته غرب کشور را دچار آشوب و آشفتگی کردند. اما سرانجام ملت ایران با تمسک به آزادی و استقلالی که داشتند، توانستند کشور را از هجوم سخت و نرم دشمن مصون بدارند. بنابراین ما باید به اصول و مبانی امام رجوع کنیم و این اصول و مبانی ما را پرهیز می دهد از چیزهایی که تزلزل در نظام اداری ما ایجاد می کند.

اشتباهات و خطاهای دولت ها را به پای «جمهوری اسلامی» نگذاریم و به عنوان یک تجربه تاریخی نگاه کنیم

بعضی از تحلیل گران سعی دارند عملکرد 45 سال گذشته را به حساب ایدیولوژی انقلاب اسلامی مرتبط کنند. نظر شما در این خصوص چیست؟

ما یک نظام مردمی هستیم که ساخت و بافت اجزای حکومت را هم مردم انتخاب می کنند. در طول این چهار دهه بیش از  40 مرتبه مردم ما پای صندوق های رای رفته اند و مسیولین خود را برگزیده اند. این مسیولین خدمات و در عین حال اشتباهاتی داشته اند. خدمات آنها به «ثبات در نظام جمهوری اسلامی» بر می گردد. دولت های گذشته که از انواع گرایش ها و سلیقه های سیاسی به وجود آمدند و مردم آنها را انتخاب کردند و ما نباید در انتخاب مردم تردید کنیم اما می توانیم در صحت عملکرد انتخاب شوندگان تردید داشته باشیم؛ و اشتباهات و خطاهای آنها را به پای «جمهوری اسلامی» نگذاریم و به عنوان یک تجربه تاریخی نگاه کنیم.

برجام یک تجربه تاریخی بود

هر قدر دولت های ما جلوتر می روند خطاها کمتر می شود و این را هم باید بدانیم که دشمن مرتب در نظام الهی ما اخلال می کند؛ از طریق نفوذ و روش های دیگر نمی گذارد ما به اهداف مان برسیم. در دولت آقای روحانی اراده ای در کشور پیدا شد که مشکلات با آمریکا را حل کنیم. یک تیم رفت و مذاکره کرد و به توافق هم رسید اما موقعی که ما همه تعهدات را انجام دادیم، ناباورانه دیدیم که آنها به هیچ یک از تعهدات خودشان عمل نکردند و برجام را پاره کردند. این یک تجربه تاریخی بود. برخی در داخل فکر می کردند با مذاکره می شود مشکلات بین ایران و غرب را حل کرد و بدون این تجربه ما نمی توانستیم اثبات کنیم که خباثت آمریکا و غرب در مقابله با جمهوری اسلامی چقدر است.

ما الآن از این تجربه عبور کرده ایم و در مواجهه با غرب محتاطانه قدم بر می داریم. الآن شاهد هستید که در منطقه جنگی بر پا است که تمامی ناتو در مقابل تمامی جبهه مقاومت صف آرایی کرده اند؛ و ضربات مهلکی به آنها وارد شده است. بعد از سقوط داعش که به اعتراف خانم کلینتن دست ساز آمریکا بود، ما می بینیم که الآن جنگی در منطقه بین آمریکا و خطوط مقاومت بر پا است و خطوط مقاومت در کلیه جبهه ها توفیقات نسبی به دست آورده اند.

تهدیدها پایان خواهد پذیرفت و به فکر آمریکا هم خطور نمی کند که به ایران حمله کند

به عقیده من تهدیدها پایان خواهد پذیرفت و به علت قدرت بازدارندگی ایران، هیچ گاه حتی به فکر آمریکا هم خطور نمی کند که به ایران حمله کند؛ و لذا به جنگ نرم روی می آورد. جنگ نرم هم ابعاد مختلف دارد و دولت، ملت، جریان های سیاسی، احزاب و گروه های ما باید به مختصات این جنگ آشنا باشند و طوری عمل نکنند که به عنوان یک قطعه از جورچین آمریکا در غرب آسیا نباشد؛ و در کنار ملت مقابل آمریکا ایستادگی کنند.

اگر بخواهیم به مصادیق اندیشه امام خمینی(ره) نگاه کنیم، یکی از موارد آن می تواند نگاه ایشان به انتخابات باشد. سه دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمان حیات حضرت امام برگزار شد و اسنادی که جماران امسال منتشر کرد بیانگر این است که طیف وسیعی از دیدگاه های سیاسی در لیست رای امام حضور دارند. به نظر شما این سیره عملی امام خمینی(ره) چقدر در انتخابات های اخیر مورد توجه و نظر قرار می گیرد؟

سیره نظری امام این است که «میزان حال فعلی افراد است». در تاریخ انبیاء هم سراغ دارید که گاهی همسر و یا فرزند یک پیامبر با او اختلاف سلیقه داشتند. ما نمی توانیم به تبار کسی نگاه کنیم و مُهر تایید به او بزنیم.

خطوطی که الآن از اصولگرا و اصلاح طلب هست واقعی نیستند

منظور من تنوع و تکثر سبد رای بود. نظر شما در این خصوص چیست؟

خطوطی که الآن از اصولگرا و اصلاح طلب هست واقعی نیستند. چه بسا عناصری در جریان اصولگرا حضور داشته باشند که صلاحیت ندارند و چه بسا افرادی در جریان اصلاح طلب باشند که صلاحیت آنها بیشتر  از اصولگرایان است. من اصلا به این معنا خط کشی نمی کنم و میزان را حال فعلی افراد می دانم. افرادی که الآن آدم های خوبی هستند می توانند مورد رای مردم قرار بگیرند ولی همین افراد بعدا به دلیل بدعملی و عدول از مبانی مورد تایید قرار نگیرند.

ما در تاریخ انقلاب اسلامی افرادی مثل شریعتمداری و منتظری داریم. آقای منتظری کسی بود که امام می گفت محصول عمر من است، اما به دلیل ساده لوحی ای که می خواست به منافقین کمک برساند، به شرحی که امام در نامه ششم فروردین و هشتم فروردین فرمودند، این آدم صلاحیت عملی خودش برای خدمت به مردم را از دست می دهد.

لذا در انتخابات ها می توانیم به ترکیبی از کسانی که فکر می کنیم آدم های خوبی هستند رای بدهیم؛ فارغ از اینکه وابسته به چه جریان سیاسی هستند.

در انتخابات آینده مردم قدرت انتخاب دارند

به نظر شما در انتخابات اسفند ماه امسال شرایط برای چنین انتخابی مهیا هست؟

من معتقدم، هست. چون بر اساس آنچه که افراد در پرسش نامه راجع به گرایش سیاسی خودشان اعلام کرده اند، بیش از 1500 نفر گرایش سیاسی خودشان را اصلاح طلبی گفته اند و شاید بیش از نیمی از آنها مورد تایید قرار گرفته اند. حتی کسانی هستند که به عنوان افراد مستقل آمده اند اما پیشینه اصلاح طلبی داشته اند. بنابراین گونه های مختلف برای انتخاب وجود دارد و انتخابات آینده که ان شاء الله پرشورترین انتخابات کشور خواهد بود، به کوری چشم آمریکا، مردم قدرت انتخاب دارند؛ گرایش های مختلف وجود دارد و دو برابر نامزدهای دوره قبل نامزد داریم و برای هر کرسی 51 نفر مورد تایید قرار گرفته اند. شاید در هیچ کشور دیگری مقدور نباشد که برای هر کسی مجلس این میزان نامزد حضور داشته باشند.

ما این را به عنوان یک مولفه مثبت می توانیم تبلیغ کنیم که قدرت انتخاب مردم در انتخابات آینده به مراتب بیشتر از انتخابات های گذشته است.

طبق آمار بیش از 50 درصد از جمعیت کشور ما را جوانان و نوجوانانی تشکیل می دهند که دوره حیات حضرت امام را درک نکرده اند. از سوی دیگر نسل اول انقلاب به روش های مختلف از سیاست کنار می روند. به نظر شما در این شرایط وظیفه نسل اول انقلاب در خصوص تبیین افکار، اندیشه و سیره امام خمینی(ره) برای نسل جدید چیست؟

ما الآن در حال یک پوست اندازی نسلی هستیم؛ نسل جدید دارد مدیریت انقلاب را بر عهده می گیرد و مدیریت نبرد نرم و نبرد سخت را پذیرفته است. شمار زیادی از کسانی که در جنگ با داعش به شهادت رسیدند، متعلق به نسل جدیدی هستند که اصلا امام را ندیده اند اما مومنانه تر از مجاهدان ما در جنگ تحمیلی می جنگند و در صحنه حضور دارند.

لذا دغدغه شما در این پرسش، که دغدغه درستی هم هست، این است که ما انتقال قدرت به نسل جدید را آنقدر دقیق انجام بدهیم که آرمان ها و اهداف امام همچنان پا بر جا بماند و ساخت جدید نهادهای حکومتی در دولت، مجلس، شوراها و همه نهادهای انتخابی کشور به نسل جدیدی سپرده شود که مومنانه تر از انقلابیون صدر انقلاب ان شاء الله بتوانند آرمان های امام را پیگیری کنند.

انقلاب بدون اندیشه امام معنا ندارد

اگر از امام و افکار امام غافل شویم چه تبعاتی می تواند برای کشور  ما داشته باشد؟

اصلا انقلاب بدون اندیشه امام معنا ندارد. به قول رهبری، این انقلاب بی نام امام خمینی(ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست. ما اگر از مبانی امام که غرب ستیزی، آمریکاستیزی و ظلم ستیزی است فاصله بگیریم، چیزی از انقلاب باقی نمی ماند؛ هویت و مشروعیت انقلاب ما این است که مو به مو مبانی و رهنمودهای امام در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حتما حفظ شود.

پایان خبر تازوما

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انبارلویی: مردم مطالباتشان را در قامت امام (ره) دیدند/ اختلاف سلیقه نباید مخلّ «همبستگی» باشد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انبارلویی: مردم مطالباتشان را در قامت امام (ره) دیدند/ اختلاف سلیقه نباید مخلّ «همبستگی» باشد"، کلیک کنید.