چرا بایدن از ایران می ترسد؟

چرا بایدن از ایران می ترسد؟

به گزارش تازوما، در پی جنگ غزه که منجر به بالارفتن تنش ها میان نظامیان آمریکایی با گروه های مقاومت منطقه شده و بهانه ای برای تکرار ادعای حمایت نظامی و مالی ایران از گروه های مقاومت و کنترل آن ها از سوی واشنگتن قرار گرفت، «جیسون برادسکی» مدیر سیاست گذاری گروه «اتحاد علیه ایران هسته ای» در یادداشتی در یک رسانه انگلیسی با تیتر «چرا بایدن از ایران می ترسد؟» اشاره کرد که دولت بایدن بیشتر مواقع از ایران می هراسد و این امری بسیار خطرناک برای آمریکا است و مانعی در قابلیت آمریکا برای ایجاد بازدارندگی به شمار می رود که نه تنها یکی از کارکردهای توانمندی قابل توجه ارتش آمریکا، بلکه اراده آن در زمینه استفاده از این توانمندی برای دفاع از منافع آمریکا است.

به گزارش تازوما، برادسکی در این یادداشت که در مجله اسپکتیتور منتشر شده نوشت: اغلب به نظر می رسد که رییس جمهور بایدن درباره صحبت کردن راجع به ایران احساس خوشایندی ندارد. او در مدت ریاست جمهوری اش هیچ گاه سخنرانی مهم و مفصلی درباره سیاست هایش در قبال ایران نداشته است. این برای رژیمی که تهدیدی جدی علیه منافع و ارزش های آمریکا ایجاد می کند، غیرعادی است. وقتی در 30 ژانویه(دو روز پس از حمله مقاومت عراق به نظامیان آمریکایی در اردن) از رییس جمهور درباره کشتن سه نظامی آمریکایی در حمله ای پهپادی در اردن توسط گروه مقاومت ایران سوال شد، او در حالی که «مرین وان» پشت سر او با سر و صدای زیاد منتظر عزیمتش از کاخ سفید بود، تنها پاسخ های کوتاهی به این سوال داد. او درباره تمامی چیزهای مرتبط با ایران، به پاسخ های کوتاه و مکتوب اکتفا کرده است، از جمله هنگام اعلام مرگ نظامیان آمریکایی در 28 ژانویه و آغاز اقدامات تلافی جویانه آمریکا.

نیروهای مقاومت منطقه تاکنون، بیش از 150 بار مواضع آمریکا در منطقه را در پاسخ به حمایت های تمام عیار آن از جنایت های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه هدف قرار داده اند. در پی این حملات، حداقل 70 مورد آسیب دیدگی نظامیان آمریکایی گزارش شده است که بیشترشان جراحات مغزی هستند. حمله پهپادی 28 ژانویه مقاومت عراق به «برج 22» در اردن نیز منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی و مجروح شدن حداقل 40 نفر شده است.

غرب مدعی حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه و کنترل اقدامات آن ها است. این در حالی است که ایران بارها این ادعا را رد کرده و اقدامات نیروهای مقاومت منطقه را صلاحدید خود آن ها و تصمیماتی مستقل تلقی کرده است.

دستگاه دیپلماسی ایران نیز در موضعی رسمی اعلام کرد که «گروه های مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمی گیرند و جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه از توسعه درگیری در منطقه استقبال نمی کند، در تصمیمات گروه های مقاومت برای نحوه حمایت از ملت فلسطین و یا دفاع از خود و مردم کشورشان در برابر هر گونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد.»

برادسکی نیز با ادعای مرتبط بودن اقدامات نیروهای مقاومت منطقه با ایران آورده است: گفته می شود که رییس جمهور حتی درباره ایراد یک سخنرانی رسمی درباره این رخ داد(کشته شدن نظامیان آمریکایی در اردن) مردد بوده است، چیزی که رییس جمهور پیشین آمریکا با اعلام مجوز اقدام نظامی آن را انجام داد. طبق گزارش پالیتیکو، او احساس می کند یک سخنرانی مهم ممکن است تنش ها با ایران را گسترش داده و آغازگر یک درگیری گسترده تر منطقه ای باشد. دولت او در روزهای اخیر، نتایج برخی ارزیابی های اطلاعاتی را درز داده است که نشان می داد ایران کنترل کاملی برای نیروهای نیابتی خود ندارد. این درز اطلاعاتی به نظر ماهیتی سیاسی داشت تا هدف قرار دادن بازوهای اختاپوس، یعنی نیروهای نیابتی ایران را به جای سر آن در تهران توجیه کند.

حتی یک مقام رسمی آمریکایی که می خواست نامش فاش نشود، به طور علنی، موضوع حمله آمریکا علیه ایران را رد کرد و مشاور امنیت ملی آمریکا مجبور شد بعدا، در یک گفت وگوی تلویزیونی این حرف را پس بگیرد، چراکه تا حد زیادی آسیب زا بود.

در این یادداشت با اشاره به این که حملات تلافی جویانه آمریکا علیه نیروهای مقاومت در پی حمله به برج 22 با یک مقدمه چینی طولانی و شفاف سازی بی سابقه ای درباره زمان و رویه این پاسخ نظامی همراه بود، موضوعی که از سوی کاخ سفید رد شد، ادعا شده است که این موضوع به فرماندهان ایرانی مسقر در عراق و سوریه اجازه داد که برای امنیتشان از این کشورها به ایران بازگردند.

این مطلب می افزاید: این امر مسلم نیز که آمریکا به وضوح نشان می دهد به دنبال درگیری با ایران نیست، نشان دهنده ضعف بوده است. تصمیم گیرندگان ایران نیز به خوبی از این امر مطلع هستند. جمهوری اسلامی ایران، بر خلاف مماشات آمریکا، مقابله به مثل نکرده است. به دلهره رییس جمهور پی برده است. رسانه های ایرانی بایدن را در صفحه اول روزنامه هایی مانند «همشهری» با ظاهری پر از کبودی و خونین به تصویر کشیده و او را «کیسه بوکس منطقه» خوانده اند.

دولت بایدن در پاسخ به حملات تحت حمایت ایران به برج 22 اردن که منجر به کشته شدن سه سرباز آمریکایی شد، پاسخ خود را بر «مراکز فرماندهی و کنترل، مقرهای فرماندهی و مراکز اطلاعاتی، تاسیسات راکتی، موشکی و پهپادی و تاسیسات تامین مهمات لجستیکی» متمرکز بوده است. در حالی که تعداد اهدافی که آمریکا به آن ها حمله کرده بود، ممکن بود در مقایسه با حملات تلافی جویانه پیشین افزایش پیدا کند، کیفیت آن همان گونه باقی مانده است. تمرکز بر ساختار منطقه ای نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران است. آمریکا همچنین در تلاش بوده است از مرگ افراد ایرانی در این حملات جلوگیری کند.

برادسکی در حالی این عقیده را درباره رویکرد ایران نسبت به حملات اخیر آمریکا علیه گروه های مقاومت در سوریه و عراق مطرح می کند که «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل در نشست اخیر شورای امنیت با عنوان «تهدید صلح و امنیت بین الملل» گفت که اقدام نظامی آمریکا غیرقانونی، غیرموجه، ناقض هنجارها و اصول اساسی حقوق بین الملل، منشور ملل متحد به ویژه بند 4 ماده 2 منشور ملل متحد بوده، و نقض آشکار تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال سیاسی عراق و سوریه است.

نماینده ایران در سازمان ملل در بخش دیگری از سخنان خود در نشست شورای امنیت با موضوع بررسی حملات آمریکا به سوریه و عراق گفت: ایران نه حضور نظامی در عراق دارد و نه پایگاه و مستشاران نظامی. در سوریه، مستشاران نظامی ایرانی از آن جایی که رسماً توسط دولت سوریه برای مبارزه با تروریسم دعوت شده اند، به طور قانونی حضور دارند.

ایروانی همچنین ادعاها مبنی بر این که پایگاه های ایران در عراق و سوریه مورد حمله قرار گرفته است را تکذیب کرده و گفت که چنین ادعاهایی برای دور کردن توجه از اقدامات تهاجمی آمریکا مطرح می شوند.

در بخش پایانی یادداشتی که در این مجله منتشر شده، با اشاره به این که بررسی پیشینه پاسخ های ایران به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه اهداف ایرانی نشان نمی دهد که رییس جمهور بایدن باید تا این اندازه خویشتن داری نشان دهد، با ادعاهایی علیه ایران مطرح شده ایران از سال 1979، برخلاف خصومت ضد آمریکایی خود توانسته است به طور موفقیت آمیزی در قبال حملات نظامی آمریکا به خاک خود بازدارندگی ایجاد کند. اما آمریکا تردید و خودداری کرده و درجه تضمین نشده ای از تمکین و ملاحظه را در قبال ایران به نمایش گذاشته است.

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا بایدن از ایران می ترسد؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا بایدن از ایران می ترسد؟"، کلیک کنید.