تازوما/سیستان و بلوچستان عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان و متخصص اقتصاد روستایی در خصوص چالشهای کلان پیش روی دولت جدید در حوزه اقتصاد روستایی راهکارهایی را عنوان کرد.
دکتر ابوذر پایدار در گفت وگو با تازوما، افزود: اقتصاد مولد در روستاهای ایران با چالشهای متعددی از سطح جهانی تا سطح محلی مواجه است که در نتیجه آن تولیدکننده و کارآفرین در رقابت با تاجران سوخت، دلالان زمین، مسکن و خودرو، دلالان ارز و وام و سایر گروههای مشغول در اقتصاد غیرتولیدی بازنده می باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه افزود: تا زمانی که سود و امنیت اقتصادی فعالان حوزه سوخت، ارز، زمین، خودرو و … بیش از کارآفرینان و صاحبان کسب و کار قانونی و مولد باشد شاهد کاهش و تعطیلی فعالیتهای مولد و موثر روستایی و حرکت روستائیان به سمت فعالیتهای غیرسازنده و مخرب اقتصادی هستیم.
پایدار بیان کرد: متاسفانه در فرآیندی تاریخی طی چند دهه اخیر شاهد حرکت تولیدکنندگان روستایی از اقتصاد رسمی و سازنده به سمت فعالیت های غیرموثر، غیررسمی، دلالی و یا اقتصاد ناسالم هستیم.
این متخصص اقتصاد روستایی در ادامه اظهار کرد: تغییر چنین عاداتی تنها با مشارکت مردم و صاحبنظران محلی ممکن است تا دولت بتواند سرمایه انسانی را نجات داده و در مسیر اقتصاد سالم و سازنده قرار دهد. در صورت ادامه روندهای فعلی چشم انداز روشنی برای آینده اقتصاد روستایی و بالتبع اقتصاد کشور تصور نمی شود.
وی مقابله با افراد، نهادها و گروه های ضد توسعه شامل فرصت طلبان، ذینفعان خارجی و داخلی تحریم و … بزرگترین مانع پیش روی دولت عنوان کرد و افزود: راهکار این چالش اولویت دهی به منافع ملی و تکیه بر قانون است که هماهنگی و همکاری همه عناصر نظام، نهادهای مردمی، مجلس و قوه قضائیه با دولت را می طلبد.
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه مدیریت تحریم و مهار تورم را نیز از موارد مورد توجه دولت جدید ذکر کرد و افزود: همگرایی و بسیج کشورهای اسلامی و رسیدن به راهکار اجماعی برای گرفتن حقوق فلسطینیان؛ در واقع ریشه اصلی تحریم کشور ایران به مسئله اسرائیل و اعراب بر میگردد. تعامل با جهان و اقدام عملی برای برداشتن تحریم ها. اصلاح ساختار و سیاست های پولی بانک مرکزی، نظام خلق پول و اصلاح مراودات مالی نامناسب دولت و بانک مرکزی. گشودن مرزها، توسعه تجارت و صادرات خصوصا صادرات محصولات کشاورزی و معدنی به کشورهای منطقه و جهان، حمایت از کارآفرینی اقتصادی و کارآفرینی اجتماعی در قالب طرح های تسهیلات کالایی و حذف تمامی تسهیلات بانکی نقدی در حوزه اقتصاد از مواردی است که دولت در خصوص مدیریت تحریم باید به آن توجه کند.
پایدار در خصوص هدفمندی یارانه ها و اولویت دولت در این خصوص گفت: حذف وام های کم بهره و با نرخ ترجیحی، جایگرینی وام نقدی با تسهیلات کالایی برای صاحبان کسب و کار و کارآفرینان، هدفمندی یارانه انواع حامل های انرژی با هدف مبارزه بدون هزینه با قاچاق سوخت به خارج و اتلاف انرژی در داخل، حذف یارانه ها و تسهیلات تکراری و جایگزینی آن با طرحهای کارآفرینی اجتماعی و کسب و کارهای بنگاه محور و هویت دار با مجوز قانونی از موارد مهم در توسعه اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای راهکارهای فوق نیاز به بسیج، هماهنگی و حمایت قوای سه گانه و نهادها و گروههای مردمی دارد؛ هر چند رئیس جمهور جدید در فرآیند انتخابات توانست موفقیت خود را در سایه یکپارچگی اقوام، مذاهب، جریان های سیاسی و بسیج مردم از مناطق مختلف کشور بدست آورد دستاوردی که به عنوان پشتوانه مردمی قوی برای دولت در اجرای برنامه های تحولی محسوب می شود.
پایان خبر تازوما
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چالشهای کلان پیش روی دولت جدید در حوزه اقتصاد روستایی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چالشهای کلان پیش روی دولت جدید در حوزه اقتصاد روستایی"، کلیک کنید.