گروه بین الملل خبرگزاری آنلاین تازوما؛ پاکستانی ها پنجشنبه 20 بهمن در انتخابات ملی شرکت می کنند که به طور گسترده رصد می شود. نتیجه این انتخابات، تشکیل دولت جدید برای هدایتِ این کشور جنوب آسیا در پنج سال آینده است که در حال حاضر دولت موقت دارد و با چالش های متعددی مواجه است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی نحوه عملکرد سیستم انتخاباتی در پاکستان پرداخته که در ادامه، نکات مهم آن ذکر می شود.
- پاکستان جمهوری پارلمانی است و رای گیری برای تعیین تکلیف کرسی های مجلس قانونگذاری فدرال که به آن مجلس ملی گفته می شود و همچنین برای چهار مجلس استانی یا ایالتی برگزار می شود.
- 128 میلیون پاکستانی از جمعیت 241 نفری این کشور واجد شرایط رای دادن هستند که همه آنها بالای 18 سال سن دارند.
- صندوق های رای گیری معمولاً از ساعت نه صبح تا پنج بعداظهر (هفت و نیم صبح تا سه و نیم به وقت تهران) باز می شوند، اما مهلت رای گیری در شرایط استثنایی احتمال تمدید دارد.
- در روز انتخابات رای دهندگان پاکستانی رای خود را برای دو مجلس، یکی فدرال و دیگری استانی به صندوق میندازند. پنج هزار و 121 نامزد برای مجلس فدرال و 12 هزار و 695 نامزد در سطح ایالتی رقابت می کنند.
- مجلس ملی از 336 کرسی تشکیل شده که 266 کرسی از طریق رای مستقیم در روز رای گیری تکلیفشان روشن می شود و 70 کرسی اختصاصی 60 کرسی برای زنان و 10 کرسی برای غیرمسلمانان بر اساس قدرت هر حزب در مجلس اختصاص داده می شود.
- نامزدهای پیروز، عضو مجلس ملی می شوند؛ نامزدهای مستقل هم می توانند بعد از انتخابات به هر یک از احزاب بپیوندند.
- بعد از تشکیل مجلس جدید، مجلس ملی رای گیری پارلمانی انجام می دهد تا رییس مجلس را انتخاب کند، همان کسی که به عنوان نخست وزیر انتخاب می شود.
- یک نامزد موفق باید حمایت اکثریت در مجلس یعنی حمایت 169 نماینده را داشته باشد.
- هنگامی که یک نامزد نخست وزیری در رای گیری مجلس ملی پیروز شود، به عنوان نخست وزیر سوگند یاد می کند و کابینه وزرای خود را تشکیل می دهد که دولت فدرال را شکل خواهند داد.
- مشابه همین روند در سطح استانی برای انتخاب وزیر ارشد و دولت استانی دنبال می شود.
به تحلیل رویترز، دولت جدید پاکستان به محض روی کار آمدن با چند چالش اساسی مواجه است که در ادامه برخی از آن ها ذکر می شود.
پیمودن مسیر باریک بهبود اقتصادی
پاکستان تابستان گذشته از طریق کمک مالی سه میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول توانست از نکول حاکمیتی (ورشکستگی) جلوگیری کند اما حمایت وام دهنده در مارس پایان می یابد و بعد از آن به یک برنامه جدید و گسترده نیاز است.
به نوشته رویترز، مذاکره درباره چنین برنامه ای آنهم به سرعت برای دولت جدید پاکستان ضروری است تا بتواند اقتصاد تورم زده و دارای رشد کند اقتصادی ناشی از اصلاحات سخت را تحت کنترل درآورد.
طبق این گزارش، برنامه جدید یعنی متعهد شدن دولت پاکستان به ماندن در مسیر باریک بهبود اقتصادی که در عین حال گزینه های سیاسی برای تسکین جمعیت ناامید و ارایه خدمات به صنایعی که چشم به حمایت دولت برای رشد دارند را محدود می کند.
کاهش التهاب سیاسی
تنش های سیاسی در آستانه انتخابات پاکستان به دلیل بررسی پرونده های متعدد نخست وزیر سابق پاکستان عمران خان بالا بوده است. به گزارش رویترز، این ستاره سابق کریکت از اوت در زندان بوده که به خشم میلیون ها طرفدار او در پاکستان منجر شده است.
عمران خان در روزهای اخیر در سه پرونده مختلف به زندان محکوم شد و پرونده های بیشتری هم علیه او در جریان است؛ از جمله موردی که به نوشته رویترز، او را به دستور حملات خشونت آمیز به تاسیسات نظامی متهم می کند که می تواند حکم اعدام را در پی داشته باشد.
طبق این تحلیل، خان از حمایت مردمی برخوردار است و ادامه ماندن او در زندان به تنش ها در پاکستان در زمانی دامن می زند که این کشور به جذب سرمایه خارجی برای تقویت اقتصاد خود نیاز دارد.
مدیریت مرزهای پرتنش
حملات گروه تحریک طالبان پاکستان TTP باعث ایجاد تنش بی سابقه ای بین اسلام آباد و طالبان و همچنین اخراج صدها هزار افغانستانی از پاکستان شده است.
در همین حال در مرز شرقی پاکستان، تنش های تازه با هند بعد از آن که اسلام آباد، دهلی نو را به اجرای کمپین ترور در داخل پاکستان متهم کرد، ایجاد شده است.
پایان پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پنجشنبه انتخاباتی پاکستان؛ روند برگزاری و چشم انداز پیش رو" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پنجشنبه انتخاباتی پاکستان؛ روند برگزاری و چشم انداز پیش رو"، کلیک کنید.