به گزارش خبرگزاری تازوما، این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت و از آن پس، نمایشگران عروسکی این روز را که همزمان با نوروز است، به نام روز جهانی نمایش عروسکی گرامی داشتند. از سالی که این نامگذاری انجام شد، تا چند سال بعد از آن، نمایشگران عروسکی این روز را دور هم جمع می شدند و معمولا در فضای باز خانه هنرمندان ایران جشنی با حضور کودکان و عروسک ها برپا می کردند. از آنجاکه روز اول فروردین ماه همزمان با تعطیلات نوروز است، این جشن بعد از ایام نوروز و در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت برگزار می شد.
به گزارش تازوما، در کشور ما با وجود گروه های متعددی که در شاخه عروسکی فعال هستند، اجرای نمایش عروسکی، جریان مستمری ندارد و عموما آثار عروسکی تنها در جشنواره عروسکی تهران مبارک روی صحنه می روند. این کمبود سبب شده تا بسیاری از فعالان این رشته، فضای کار نداشته باشند و این چنین است که برخی از دانشجویان رشته عروسکی، حتی امکان دیدن یک نمایش عروسکی را نداشته اند که این مساله به خودی خود امری است غریب و باید فکری برای آن اندیشید.
امسال اما برای نمایشگران عروسکی سال متفاوتی است؛ سالی که در آن 3 نمایش عروسکی بزرگسال روی صحنه رفتند و هر سه با اقبال تماشاگران رو به رو شدند.
نمایش های «مامان» به نویسندگی و کارگردانی الهام سلج محمودی، «دویست و هشتادمین شب سال» نوشته و کار مرجان پورغلامحسین و «مَثلِث» به نویسندگی و کارگردانی قیس یساقی سه نمایشی بودند که ابتدا در نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک روی صحنه رفتند و هر سه جزو برگزیدگان این دوره از جشنواره شدند و بعد از آن اجرای عمومی خود را روی صحنه بردند.
هادی حجازی فر، دبیر نوزدهمین جشنواره عروسکی شرط کرده بود که نمایش های موفق جشنواره در مجموعه تیاترشهر نوبت اجرای عمومی بگیرند. این وعده در اولین گام با اجرای نمایش «مامان» محقق شد و این اثر نمایشی اولین کار جشنواره نوزدهم بود که پاییز امسال در تالار سایه مجموعه تیاترشهر روی صحنه رفت و موفقیت آن مدیر این مجموعه را دلگرم کرد تا به فاصله چند ماه بعد یعنی بهمن ماه به دو نمایش دیگر نوبت اجرای عمومی بدهد.
و این چنین بود که نمایش های «مَثلِث» و «دویست و هشتادمین شب سال» نیز همزمان با هم در دو تالار سایه و قشقایی روی صحنه رفتند. این در حالی بود که «مامان» نیز دور دوم اجراهای خود را در تیاتر هامون سپری کرد.
همزمان با اجرای این سه نمایش هادی حجازی فر و محمد عاقبتی به عنوان دو هنرمند فعال در تیاتر عروسکی در نشستی تاکید کردند که نمایش عروسکی نسخه درجه دوم تیاتر نیست بلکه امکاناتی بیش از تیاتری دارد که با حضور بازیگر اجرا می شود و جدا کردن آن از تیاتر امری است ناپسند چراکه نمایش عروسکی، هم همان تیاتر است منتها با ابزار عروسک روی صحنه می رود.
آنان بر این نکته نیز اصرار داشتند که هنرمندان تیاتر عروسکی هم تفاوتی با دیگر فعالان تیاتر ندارند و نباید به عنوان اقلیتی درجه دو به آنان نگریست.
موفقیت این سه نمایش، هنرمندان فعال در رشته عروسکی را دلخوش کرده است که شاید مدیران سالن های نمایشی این نکته را در نظر بگیرند که موفقیت یک اثر نمایشی در گرو کیفیت آن است و این موضوع ربطی به این ندارد که آن نمایش با عروسک اجرا بشود یا با حضور بازیگر روی صحنه برود.
حجازی فر در همان نشست عنوان کرد که اگر نمایش عروسکی باکیفیتی آماده اجرا بشود، به عنوان تهیه کننده با گروه اجرایی آن همکاری خواهد کرد.
او همچنین تاکید داشت که قرار است نمایش «مثلث» که به عنوان کاری از مشهد در جشنواره عروسکی شرکت کرده بود، در مقطع زمانی مناسب تری دور دوم اجراهای خود را در تیاتر هامون روی صحنه ببرد.
مجموعه این عوامل شاید سبب شود که هم مدیران سالن های تیاتر نگاه بازتری به نمایش عروسکی داشته باشند و گروه های متقاضی اجرا را به صرف عروسکی بودن، کنار نگذارند و هم فعالان این رشته دلگرم شوند که اگر نمایشی با کیفیت قابل قبول ارایه بدهند، سالن مناسبی برای اجرای آن خواهند یافت.
245220
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بالاخره حق عروسک ها را می دهند؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بالاخره حق عروسک ها را می دهند؟"، کلیک کنید.