تازوما/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.
دکتر مهدی باور در گفت و گو با تازوما، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.
وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه های منابع طبیعی در حال کشت است.
باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.
وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی اش، یکی از رویشگاه های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. 430 گونه گیاهی در این استان شناسایی شده اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه های خود به صورت خودرو رشد می کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.
این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به صورت خودرو در رویشگاه ها می رویند.
وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در 8000 هکتار گیاه دارویی کشت می شود که از این مساحت 4800 هکتار مربوط به زعفران، 2000 هکتار زیره سبز و 200 هکتار گل محمدی است.
باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی های پی در پی و برداشت های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.
پایان خبر تازوما
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی"، کلیک کنید.