امیرمسعود عابدین_ موشک جدید لاکهید مارتین به نام ماکو، به مدت هفت سال در دست توسعه بوده و توسط مقامات لاکهید، بهعنوان یک سیستم تسلیحاتی چندگانه با قابلیت حمله دریایی، دفاع ضد هوایی و انواع دیگر عملیات حمله سطحی معرفی شده است.
موشکهای هایپرسونیک سلاحهایی هستند که قادر به دستیابی به سرعتهای پایدار بیش از ۵ ماخ در حین مانور هستند. علاوه بر سرعت زیاد، تغییرات غیرقابلپیشبینی مسیر نیز رهگیری این سلاحها را بسیار دشوار میکند.
سرعت و مانور بالای ماکو این امکان را به آن میدهد تا به سامانههای دفاع هوایی پیشرفته نفوذ کند و با اهدافی با سرعت مافوق صوت یا کمتر از آن، بسته به نیاز مأموریت درگیر شود».
در مجموع حدود ۳۵ میلیون دلار در سه قرارداد توسعه جداگانه برای ساخت این موشک، به لاکهید مارتین اعطا شد. هدف این بود که سلاحی به کار گرفته شود تا بتواند بهطور مؤثر با اهداف ضد دسترس منطقه چین در اقیانوس آرام درگیر شود.
موشکهای هایپرسونیک بیش از حد بزرگ هستند و نمیتوانند در محل تسلیحات داخلی جنگندههای رادارگریز قرار بگیرند. توانایی موشک ماکو برای پرتاب از داخل جنگندههای رادارگریز آمریکا بهطور چشمگیری بردارهای این سلاح را افزایش میدهد. رهگیری یک سلاح با سرعت بیش از ۵ ماخ، ممکن است امروز پیشنهادی بسیار دشوار حتی برای پیشرفتهترین سیستمهای پدافند هوایی باشد و رهگیری آن از هر نقطهای سختتر خواهد بود.
لاکهید مارتین این سلاح را بهگونهای طراحی کرد که تقریباً توسط هر هواپیمای موجود در ناوگان ایالاتمتحده که دارای تیغههای استاندارد ۳۰ اینچی است، حمل میشود. این بدان معناست که موشک ماکو میتواند یکی دیگر از سلاحهای دوربرد جدید در نیروی دریایی، در کنار موشک هوا به هوا AIM-۱۷۴B باشد.
این سلاح علاوه بر F۲۲ رپتور، میتواند توسط F-۳۵A های نیروی هوایی و F-۳۵C های نیروی دریایی حمل شود. تنها هواپیمای رادارگریز آمریکایی که نمیتواند این موشک جدید را حمل کند، F-۳۵B است؛ چرا که ظرفیت ذخیرهسازی داخلی آن به دلیل وجود فن بالابر محدود شده است.
این موشک جدید جزو اولین موشکهای لاکهید مارتین بود که بهطور کامل در یک محیط دیجیتال طراحی شد. این اقدام مطابق با تلاشهای پنتاگون برای استفاده از طراحی و آزمایش دیجیتال برای کاهش هزینهها است.
نام این موشک، از سریعترین کوسه جهان گرفته شده است که میتواند با سرعت ۷۴ کیلومتر بر ساعت شنا کند. این نام، مناسب برای سلاحی است که قادر است با سرعتی بیش از ۶۱۷۲ کیلومتر در آسمان حرکت کند.
منبع: sandboxx
۵۸۳۲۲
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جنگنده اف ۲۲ به سلاحی مرگبار مجهز شد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جنگنده اف ۲۲ به سلاحی مرگبار مجهز شد"، کلیک کنید.